Elkezdődött az első Infinite Dance Festival

Közös utcai tánccal kedden elkeződött az első nagyváradi Infinite Dance Festival. A Szigligeti Színház és Nagyvárad Táncegyüttes által kezdeményezett tánc- és összművészeti seregszemle hat nap alatt kilenc nemzetközi elismerésnek örvendő társulat előadásait látja vendégül – közölték a szervezők.

Az Infinite Dance Festival célja, hogy megteremtse a különböző tánc- és mozgásművészeti műfajok hagyományát ebben a térségben is: „A meghívott előadások a táncművészet különböző műfajainak (balett, kortárs műfajok, néptánc) kiemelkedő képviselői. Ily módon megteremthető az a tradíció ebben a régióban, hogy az eddig különféle kultúrpolitikai, társadalmi okok miatt hiányzó művészeti szegmens becsempéssze magát a művészet fogyasztóinak, értékelőinek vagy csak egyszerűen élvezőinek általános igényeibe. A tánc azért különösen megfelelő erre a célra, mert befogadása nem igényel olyan feltételeket (nyelv, társadalomtudományok stb. ismerete), melyek a diverzitás elemeinek felismeréséhez egyébként nélkülözhetetlenek lennének” – mondta el Dimény Levente, a fesztivál művészeti igazgatója.

Az első napon a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 7/7 című előadásait láthatja a közönség. A szerdai napon fellép a Miskolci Balett, valamint a kolozsvári GroundFloor Group. Teljes program és további információk a www.idf.szigligeti.ro oldalon kaphatók. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?