Készülnek már Csíkban a Csűrdöngölő néptánctalálkozóra

Május 21-én, a Pünkösd előtti csütörtökön délben 12 órakor ismét a gyermekek és ifjak veszik birtokba, töltik meg színnel és derűs jókedvvel Csíkszereda főterét.

A szervezők (a rendezvényt egykor kezdeményező András Alapítvány, továbbá a később csatlakozó Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megyei Kulturális Központ), valamint örökös házigazdaként az idén 25 éves Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ismét megteremtik az alkalmat a táncos, énekes, zenész gyerekeknek és ifjaknak a találkozásra, a megmutatkozásra. A közös örömünnepen népi kultúránk 1200-1500 fiatal képviselője ismét felléphet egymás előtt, játszhat, táncolhat, mulathat közösen.

„Érdemes felülkerekednünk a számok és a nagyszerű látvány bűvöletén. A Csűrdöngölő sokkal több egy fesztiválnál. Ez a rendezvény kapcsolat és közösségépítő gépezet, ami alakítja egész Csík jelenét, és meghatározza jövőjét. Amikor ezt a csodálatos fiatal sereget nézik, erre is gondolniuk kellene gyönyörködtükben a csíkiaknak és a Pünkösdre érkezett zarándokonak” – írják a szervezők.

A rendezvényt idén is támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.

Kimaradt?