Tersánszky bohósága Csíkszeredában

A Csíki Játékszín május 18 és 22 között négy alkalommal játssza Tersánszky Józsi Jenő bohóságát a Kakuk Marcit, Parászka Miklós rendezésében.

Május 18-án, hétfőn 17 órától a Romeo és Júlia bérletesek, kedden, május 19-én, 17 órától a Csongor és Tünde bérletesek, május 20-án, szerdán ugyancsak 17 órától az Arlechino bérletesek, május 22-én, pénteken 19 órától pedig a Hamlet bérletesek tekinthetik meg az előadást. A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásokra is válthatók jegyek. Helyfoglalás a 0266 - 314 472-es vagy a 0751 - 039 026-os telefonszámokon.

Kacki Márton kültelki amorózó. Gúnyneve onnan származik, hogy a nők szívesen befogadják és ezért nem is rak saját fészket, hanem a másokéra jár, ahogyan a kakukkmadár. Bár Marci szeretné összekötni életét Csuri Linkával, szállásadójának a lányával, nem tud határozottan véget vetni a Pattanó Rozival folytatott viszonyának. Ezért Rozi vadházastársa késekkel felszerelve keresi őt. Csuri Linka anyja kilátásba helyezi áldását a frigyre, amennyiben Marci egy ócskássátorra való összeget elő tud teremteni. A méltóságosék, akiknél Marci alkalmi napszámosmunkát vállal, jutalmat tűznek ki egy eltűnt medál megtalálójának. Minden együtt van ahhoz, hogy a dolgok jóra fordulhassanak és Marci új életet kezdjen, ám ekkor úgy tűnik, elpártol tőle híres szerencséje és jókedve, mely korábban mindig talpra állította.

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánlja a társulat.

TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ: KAKUK MARCI

(bohóság két részben)

színpadra átdolgozta: ÖRKÉNY ISTVÁN

szereposztás: Kakuk Marci, kültelki amorózó: PUSKÁS LÁSZLÓ, Pattanó Rozi, kültelki lápvirág: FEKETE BERNADETTA, Csuri Linka, ószeresné fiatal leánya:  BOKOR ANDREA, Csuriné, boszorka, ószeresné: SZABÓ ENIKŐ, Méltósága, fösvény, zsarnok hölgy: BARTALIS GABRIELLA, Méltóságos, jólelkű úr: FÜLÖP ZOLTÁN, Tömpe Ambro, méltóságosék szolgálatában: GIACOMELLO ROBERTO, Bojnyik, Rozi vadházastársa: VERESS ALBERT, Sustik, naplopó: VASS CSABA, Uccu Jóska, közrendőr: KOSZTÁNDI ZSOLT, Gizus, szobalány: CZIKÓ JULIÁNNA, Jánoska: RÓZSA ANDRÁS. Zenéjét szerezte és fuvolán kísér: BOLDIZSÁR SZABOLCS, dramaturg: BUDAHÁZI ATTILA, mozgásművészeti munkatárs: BÓBIS LÁSZLÓ, tervező: PARÁSZKA MÁTÉ, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS. Tersánszky Józsi Jenő örökösének az engedélyét a Hofra Kft., Örkény István jogutódainak engedélyét a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. közvetítette.

A produkciót a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Kimaradt?