Vásárhelyen és Kolozsváron koncertezik az Irie Maffia

Nagyvárad és Székelyudvarhely után szombaton a Marosvásárhelyi Diáknapokon, vasárnap pedig a KMDSZ Diáknapokon lép fel a budapesti zenekar, az Irie Maffia. A banda tagjait a Campus diákportál szerkesztői kérdezték.

Tavaly a Kolozsvári Magyar Napokon találkozhattunk veletek, milyen volt az első benyomás a városról és a hangulatról?

 Nagyon nagyszabású és nívós rendezvényként éltük meg a Magyar Napokat. Személyenként külön-külön már többször jártunk a városban, úgyhogy nehezen tudom felidézni az első benyomást. Az biztos, hogy a zenekarral Kolozsvár főtéren játszani nagyon nagy élmény volt.

A Diáknapok az év legnagyobb diákrendezvénye Erdélyben. Hogyan készültök a bulira?

 Idén egész évben azt ünnepeljük, hogy tíz éves a zenekar. Ennek kapcsán a napokban új lemezt adtunk ki, sokat fogunk ezek közül a vadonatúj számok közül játszani, de nem maradhatnak el azok a régebbi dalok sem, amelyek közönség kedvencnek bizonyultak az évek alatt. A színpadképünk is egy kicsit díszesebb a szokásosnál.

 Mit terveztek megnézni Kolozsváron? Van már tervetek az itt eltöltött időre? 

 Nagy öröm, de egyben a városnézést nehezítő körülmény, hogy négy nap alatt négy városban is játszani fogunk. Sajnos a koncert előtti és utáni pakolás és egyéb ügyek el fogják venni az időnk nagy részét, és másnap vagy aznap éjjel már rögtön tovább is kell mennünk. Mindenesetre megpróbálunk egy-egy kis kört tenni a városban, konkrét célpont még nincs.

 A tíz éves szülinapra hogyan készültök? Különlegesek-e az idei bulik? Milyen terveitek vannak még az idénre?

 A legnagyobb öröm számunkra jelenleg az, hogy elkészült a nagylemezünk, amelyen nagyon sokat dolgoztunk. Igyekeztünk az összes Irie Maffia rajongónak kedvezni a számokkal, vannak rajta régebbi típusú és modernebb darabok is. Ezenkívül lesz egy MÜPÁs koncertünk a nyáron, ahol big banddel kiegészülve fogunk fellépni, illetve idén mi készítettük el a Sziget Fesztivál hivatalos himnuszát, aminek kapcsán a nagyszínpadon Robbie Williams előtt fogunk fellépni. Ez talán az eddigi legnagyobb kihívás és megtiszteltetés, amely minket ért, nagyon várjuk már.

 Mit üzentek az erdélyi közönségnek?

 Nagyon várjuk, hogy találkozzunk veletek, szóljatok a barátoknak, gyertek el sokan, mi ahogy mindig, mindent bele fogunk adni! :)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?