Az Osonót működtető alapítvány lett az év civil szervezete

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelyt működtető Bolyongó Színházi Egyesület lett az év civil szervezete Háromszéken. A Civilek Háromszékért Szövetség, a CIVEK harmadik alkalommal ítélte oda az Év Civil Szervezete-díjat a 2014-es év legeredményesebb szervezetének.

Bereczki Kinga, a szövetség elnöke rámutatott, hogy a háromtagú zsűri négy, kiemelkedően teljesítő civil szervezet közül választott. A jelöltek között volt a kulturális programszervezéssel és képzésekkel foglalkozó sepsiszentgyörgyi Parittya Egyesület, a román-magyar párbeszédet népszerűsítő Ecou Egyesület, a környezetvédelemmel foglalkozó kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, illetve az Osonó Színházműhely hazai és külföldi fellépéseit támogató Bolyongó Színházi Egyesület, amelynek munkája révén már több mint 9 ezer személy vett részt színházi előadásokon.

A díjjal járó diplomát és a T3 nyomda által felajánlott ezer lejt Erdély András sajtófelelős vette át. A világutazó Osonó Színházműhely tagjai jelenleg is egy afrikai színházfesztiválon tartózkodnak. A marokkói, Sidi Kacem-i Nemzetközi Színházi Fesztiválra 2 kontinens 8 országának 10 előadását válogatták be. A vasárnapig tartó fesztiválon az Osonó a mask@face.now című székely-marokkói koprodukcióval lép fel, olyan országok társulatai mellett, mint Tunézia, Algéria, Palesztina, Líbia, Irak, Marokkó és Spanyolország.

A fesztivál befejeztével az Osonó Színházműhely egy tíznapos turné keretén belül játssza Kenitrában, Casablancán, Mohamediában és Marrakesben a marokkói fiatalok személyes történeteire, a kultúrák találkozására és a fiatalok életét meghatározó legjellemzőbb társadalmi kérdésekre épülő koprodukciót.

 

Kimaradt?