Nem szelfizhetnek a sztárok a vörös szőnyegen


-A A+

Betiltotta a szelfizést a vörös szőnyegen Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója, mert az „elképesztő rendetlenséget” okoz a díszbemutatókon.

Az Allocine francia filmes portálnak adott interjúban a tiltást bejelentő művészeti igazgató „gagyinak” nevezte a vörös szőnyegen készülő szelfiket, amelyekkel a sztárok elárasztják az internetet. A betiltás valódi oka azonban elsősorban protokolláris jellegű. A bevonulások alkalmával ugyanis tavaly már valóságos divattá vált, hogy egy-egy film alkotógárdája perceken keresztül fotózza magát a vörös szőnyegen, és ezzel jelentős csúszást okoz a díszbemutató másodpercekre megtervezett menetrendjében.

A vörös szőnyeg szélén várakozó hivatalos fotósok pedig alig tudják végezni a munkájukat, mert a biztonsági emberek által sürgetett sztárok a szelfizést követően nekik már nem állnak meg, inkább a saját maguk által készített felvételeket népszerűsítik a közösségi oldalakon. A BFM francia hírtelevízió szerint a szervezők döntése jelentősen meg fogja könnyíteni a fotósok munkáját, akik örömmel fogadták a sztárok megfegyelmezését.

A május 13. és 24. között tartott cannes-i filmfesztivál zsűrijének történetében először két elnöke lesz: Joel és Ethan Coen amerikai rendezők, akik 1991-ben kaptak Arany Pálma-díjat a Hollywoodi lidércnyomás című filmjükért. A tavalyi év után idén is Lambert Wilson francia színész és sanzonénekes lesz a seregszemle házigazdája. A programban szereplő filmek listáját április 16-án teszik közzé a szervezők.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X