A 125. Ványa bácsi a színházi világnapon

Folytatódott szerdán a miniévad és a világnapi programsorozat a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A kulisszalátogató csoportokat ezúttal Györgyjakab Enikő és Viola Gábor színészek vezették. A színházmozi is újra megnyitotta kapuit, pattogatott kukoricával, teával és klasszikus előadások felvételeivel vártuk az érdeklődőket. Az esti előadás a Tompa Gábor által rendezett Az öreg hölgy látogatása volt, 19 órától.

A csütörtöki program délelőtt 10 órakor kezdődött a játékdélelőttel. Több mint százötven óvodás és kisiskolás gyermeket látott vendégül a színház. A gyermekek és az intézmény színészei, munkatársai, önkéntesei együtt játszottak, arcot festettek, mesét írtak, amit az általuk készített díszletek között be is mutattak. A gyerekdélelőttön készült színház-makettek pár napig a Stúdió előterében lesznek megtekinthetőek.

A színházi világnapon, március 27-én, pénteken az Andrei Șerban által rendezett nagysikerű Ványa bácsit láthatja a közönség a nagyszínpadra épített stúdiótérben, mégpedig az ünnepi 125. előadást. Napközben folytatódik majd a kulisszalátogatás is, este 22 órától pedig a társulat négy legfiatalabb tagját (Imre Évát, Marosán Csabát, Sigmond Ritát és Vatány Zsoltot) faggatják a hetedik Livingroom házigazdái.

Kimaradt?