Bábjáték a városalapító Szent Lászlóról Nagyváradon

Nagyvárad alapítójáról, Szent László királyról vitt színre bábelőadást a Szigligeti Színház Lilliput Társulata. A Szent László csudatetteit március 22-én, a Bábszínház Világnapja tiszteletére játssza a társulat.

Az egyik kezében csatabárd, a másikéban palacsintasütő. Az egyik király, a másik vitéz. Bátorságuk viszont közös: Vitéz László és Szent László régi jó ismerőseink, de mi van akkor, ha egy mesében találkoznak? A Bíró Árpád által írt bábelőadás a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának legújabb produkciója, amelyet február 28-án mutattak be, zárt közönségnek.

Az előadás városalapító királyunk legendáját a vásári bábjátékok humorával ötvözi, így kicsik és nagyok egyaránt megérthetik Szent László csudatetteit. A Dió Zoltán rendezte előadás díszlet és jelmeztervezője Komlódi Judit, a bábok megalkotója Herczeg Zoltán. A Szent László csudatettei című bábjáték zenéjét Lászlóffy Zsolt szerezte. Az elődást legközelebb március 22-én, a Bábszínház Vilagnapja alkalmából rendezett eseménysorozaton, 11 órától láthatja a közönség.

A Szent László csudatettei a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.  és a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

 

 

Kimaradt?