Gyermek- és Ifjúsági Színházi Világnap a temesvári magyar színházban

Tündérek és ismerős klasszikusok lepik el március 20-án a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház termeit. Két világjáró házitündér, akik az elmúlt hónapokban több hazai és vajdasági városban is megfordultak már, ezúttal saját otthonukban várják a kicsiket és nagyokat.

 A Lázár Ervin azonos meséje nyomán, Antal Attila rendezésében megszületett Hétfejű tündér jószívű, ám sokak által félreismert lakója a Négyszögletű Kerekerdőnek és kedvelt tagja a Színház szereplőgárdájának. Vele és Rácpácegres különös lakóival délután 15 órától találkozhatnak az arra járók.

 A másik házitündér is kivételes és hőn szeretett lakója a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak. A Csomótündér feladata, hogy jó szorosan összebogozza, megmasnizza, összefonja s összegabajítsa az egymásnak rendelt anyukák és apukák, királyfiak és királylányok, fiúk és lányok cipőfűzőit. Ő délelőtt 10 órától lesz majd házigazdája a színházba látogatóknak. Az előadás ideje alatt összecsomósódó cipőfűzőkért a társulat nem vállal felelősséget...

Este már a klasszikusoké a főszerep. Molnár Bence egyéni előadása, a Kifordulás, egyszerre formagyakorlat és teljes értékű színházi előadás, mely alternatív magyar irodalom órát és egy órányi felhőtlen szórakozást ígér. Petőfi Sándor eposz-paródiája, A helység kalapácsa újfajta értelmet nyer előadásában. Játék a nézővel, a szöveggel, a szereplőkkel és korszakokkal. Az előadásra este 7 órától várnak minden nevetni vágyót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?