Két román sikerfilm a Szent György Napokon

A Szent György Napok kulturális programjai között két új román film vetítése is szerepel. Mindkettő a Berlinálén képviselte Romániát, és egyik – az Aferim – megkapta a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét.

DE CE EU? (Miért én?)

Vasárnap, április 26., 17:30 és 20:00, Kónya Ádám Művelődési Ház

22:15 Találkozó az alkotókkal

A valós eseményeken alapuló film egy fiatal, idealista ügyész Cristan (Emilian Oprea) történetét meséli el, akinek a viharos kétezres évek elejének Romániájában egy bonyolult korrupciós ügyet kell felgöngyölítenie. Cristian egy korrupt ügyésztársa ügyében nyomoz, aki kenőpénzt fogadott el, hamisított, dokumentumokat tulajdonított el. A vizsgálat szálai azonban igen magas szintekre vezetnek, és ez teljesen szétveri a fiatal ügyésznek az igazságszolgáltatásba vetett hitét. Miközben megpróbálja kideríteni az igazságot, Cristian veszélyes területre téved, ahol váratlan és fájdalmas tapasztalatokat szerez.

Rendező: Tudor Giurgiu

Forrás: cinemagia.ro

Szervező: Ecou Ifjúsági Egyesület, Kónya Ádám művelődési ház

Jegyár: 10 lej

http://www.youtube.com/watch?v=pU3FukXdiBk

AFERIM

Hétfő, április 27., 17:30 és 20:00, Kónya Ádám Művelődési Ház

22:15 Találkozó az alkotókkal

Constandin, a 19-ik századi fogdmeg, azt a feladatot kapja, hogy felkutasson és elfogjon egy cigány rabszolgát, aki elszökött egy bojár birtokáról. A rendőrt már csak az is hajtja, hogy elfogja a Carfin nevű rabszolgát, hogy arra gyanakszik: feleségének viszonya volt a szökevénnyel.

Forrás: cinemagia.ro

Szervező: Ecou Ifjúsági Egyesület, Kónya Ádám művelődési ház

Jegyár: 10 lej

http://www.youtube.com/watch?v=mmTYOY_jQWc

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?