Ez lesz a Szent György Napok kulturális kínálata

Gazdag színházi és koncert kínálat az idei Szent György Napok kulturális hetén. A városnapok szervezőinek tájékoztatása szerint hétfőtől kezdődik a jegyárusítás a Városi Kulturális Szervezőirodában. A városnapok felvezetőjeként szervezett „kultúrhétre” érkező produkciók kiválasztásakor az volt az alapelv, hogy olyan - többnyire hazai - színházi, zenei előadásokat mutassanak be, amelyek máskor nem láthatóak Sepsiszentgyörgyön, mondta Erdély András.

A Szent György Napok szóvivője csütörtökön elmondta: az idén április 24. és 30. között sorra kerülő „kultúrhéten” öt színházi és nyolc zenei produkciót kínálnak az érdeklődőknek. A fizetős előadások árait próbálták a sepsiszentgyörgyi zsebre szabni, legtöbb esetben 25 lejért váltható belépő, de kedvezményes árú belépők 10 lejért vásárolhatóak.

Akárcsak az elmúlt esztendőkben, idén is nyitóhangversennyel kezdődik a Szent György Napok. Április 24-én, pénteken a Krisztus Király templomban a nemzetközi hírnévnek örvendő bukaresti Madrigál kórus koncertezik, őket egy száztagú sepsiszentgyörgyi gyermekkórus egészíti ki.

Április 25-én, szombaton újabb zenei csemegék kerülnek műsorra. A Krisztus Király templomban ad hangversenyt Havasi Balázs, aki a Munkácsy Mihály műveiből ihletett „Zongora és ecset” produkciót mutatja be. Ugyanaznap az Energy klubban szervezik a Saint George Jazz Night nevű koncertsorozatot, amelyen fellép a Session Jazz Band, a Snaps Vocal majd Jimmy Cserkész és Luiza Zan.

Április 26-án, vasárnap a Kónya Ádám Művelődési Házban vetítenek le három román filmet, míg a színház nagytermében a gyergyószentmiklósi Figura színház a Mi lett a nővel című „férfimesét” játssza.

Április 27-én, hétfőn a temesvári Csiky Gergely Színház Gardénia című előadását adja elő két alkalommal, illetve a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Háztűznéző című darabja kerül színpadra.

Április 28-a, kedd ismét a zene napja lesz, hiszen a színház nagytermében a helybéli Opra Mónika énekes a brassói szimfonikus zenekar kíséretében sanzonokat játszik Montmartre-i hangulat címmel. A koncert érdekessége, hogy az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Ramon Grossos festőművész képei futnak a háttérben, de a művész a színpadon is megfest egy képet. Ugyancsak kedden a helybéli Mácsafej nevű zenekar énekelt versekkel koncertezik az Új Stúdióban.

Április 29-én, szerdán folytatódik a Szent György Napok kulturális hetének koncertsorozata, hiszen az unitárius templomban ad hangversenyt Magyarország legfiatalabb koncert orgonistája Rákász Gergely. Ezt követően Csákányi Eszter, Kossuth és Jászai díjas színésznő két zenész kíséretében ad koncertet a színház nagytermében.

A sepsiszentgyörgyi városnapok kulturális hetének utolsó napján, április 30-án, csütörtökön újabb színházi csemege, a kolozsvári Magyar Opera Valahol Európában című musicaljét viszik színpadra két alkalommal is. A Kolozsvári Állami Magyar Színház pedig az Aki elzárja az éjszakát című produkcióval lép fel a sepsiszentgyörgyi közönség előtt.

A Szent György Napok szóvivője Erdély András szerint a teljes programkínálatot még ezen elérhetővé teszik a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?