Operettekkel teremt ünnepi hangulatot a Csíki Játékszín

A téli ünnepek vidám hangulatához igazodva operett-előadásokat kínál nézőinek a Csíki Játékszín. A Mária főhadnagyot december 19-én mutatják be, majd 30-án és január 3-án is játsszák. Karácsony másodnapján, december 26-án pedig a Viktória lesz műsoron.

HUSZKA JENŐ – SZILÁGYI LÁSZLÓ: MÁRIA FŐHADNAGY

Lebstück Mária valós személy volt. Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc idején Lebstück Károly néven több csatában harcolt és számos hőstette elismeréseként végül főhadnagyi rangot kapott. Szilágyi László és Huszka Jenő alkotói fantáziája operetthőssé tette Máriát, aki kényszerházasság elől menekül Bécsből és nemzetőr egyenruhát ölt, hogy Magyarországra juthasson. Mária férfiként is helytáll, de a női ruhát is újra felöltené, hiszen a Pesten kitört forradalom hírének hevében szenvedélyes csókot váltottak Jancsó hadnaggyal, aki azóta felettese és Mária inkognitójáról mit se tud.

A főszerepeket Czikó Juliánna és Kosztándi Zsolt alakítja. Az előadást december 19-én mutatják be.

ÁBRAHÁM PÁL – FÖLDES IMRE – HARMATH IMRE: VIKTÓRIA

Ábrahám Pál, a modern jazz-operett úttörő zeneszerzője 1930-ban írta a Viktóriát. Leghíresebb művei, a Hawaii rózsája és a Bál a Savoyban a Viktória utáni években születtek, de már e korai operett dalai közül is jó néhány slágerré vált. „Ahol az ember felmászik a fára",  „Nem történt semmi, csak elválunk csendben", „Honvéd banda", „Mausy", „Édes mamám..." – hogy csak a főbb számokat soroljuk, melyek e vidám-szomorú, romantikus történetet élőzenével végigkísérik.

Viktória grófnő új életet kezd és feleségül megy John Cunlight amerikai nagykövethez, mert úgy tudja, szerelme elesett az I. világháborúban. Koltay István huszárkapitány azonban tisztiszolgájával éppen fogságból menekül, amikor útjaik váratlanul kereszteződnek Japánban. A produkció főszerepeiben Fülöp Zoltán, Kiss Bora és Kosztándi Zsolt látható, hallható.

A Csíki Játékszín jegypénztára munkanapokon 10-13, valamint 17-19 óra között tart nyitva és előadások előtt egy órával. Foglalásra lehetőség van a 0266-314472 és a 0751-039026-os telefonszámokon. A foglalás előadás előtt félórával érvényét veszíti, ezért kérik a nézőket, hogy a lefoglalt jegyeket legkésőbb kezdés előtt 30 perccel szíveskedjenek megvásárolni.

A felnőtteknek szánt előadásokat hét éven aluli gyerekek nem látogathatják.

Kimaradt?