Kiválasztották az erdélyi dráMÁzat drámaíró verseny nyerteseit

Eredményt hirdettek az erdélyi dráMÁzat II. drámaíró versenyen, ahol a zsűri 152 pályamű közül választotta ki a nyertes alkotásokat - közölték pénteken a szervezők. A nagyváradi Szigligeti Színház, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által szervezett versenyen három kategóriában hirdettek győztest.

A Debüt kategória drámái közül a zsűri döntése alapján Szíjártó Tímea-Aletta Az eset című műve került ki győztesként. A dráMAíró kategóriában Szmodis Jenő Ultimátum című drámája, a románul írt drámáknak szóló draMAutor kategóriában pedig Laurenţiu Budau Apocalipsa vine de pe facebook (Az  apokalipszis a facebookról érkezik) című műve bizonyult a legjobbnak.

 A versenyt az idén is nagy érdeklődés övezte, összesen 152 pályaművel neveztek be többségében Magyarországról és Romániából, de érkeztek pályázatok Ukrajnából, Szlovákiából és Nagy-Britanniából is.

A szervezők korábbi közlése szerint a Debüt kategóriában legjobbnak ítélt művet a tervek szerint a Szigligeti Színház tűzi műsorra az idei évadban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem egyik rendező szakos diákjának rendezésében. A másik két kategóriában a legjobbnak ítélt alkotásokat a pályázatot kiíró színházak a 2015-2016-os, vagy az azt követő évadban mutatják be.

Kimaradt?