Olvasás-népszerűsítő játék a marosvásárhelyi könyvvásáron

Játékkal népszerűsítik a kortárs irodalmat és nevelnek olvasókat a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron. Az „Olvasd el, és játssz velünk” elnevezésű játék a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet. A jelentkezőknek kijelölt irodalmi alkotásokat kell elolvasniuk, illetve ezzel kapcsolatos játékos feladatokat megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A korosztályok életkori sajátosságai és olvasói igényei alapján a szervezők a következő műveket jelölik olvasásra:

1.            III–IV. osztály

 Kertész Erzsi: Dalia és Dália

2.            V–VI. osztály

Mikó Csaba: Veszélyben a Tölgy!

3.            VII–VIII. osztály

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Időfutár I. – A körző titka

4.            IX–XII. osztály

Vida Gábor: Ahol az ő lelke

Október 3-ig háromfős csapatok (egy osztályból legtöbb két csapat) jelentkezését várják. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a résztvevő diákok nevét, osztályát, az iskola nevét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, valamint a csapat nevét.

Az első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet kapja ajándékba, és minden résztvevő könyvjutalomba részesül. 

Tíznél több csapat jelentkezése esetében október végén előválogatóra kerül sor. A döntőbe továbbjutó csapatok a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Jelentkezés és további információ: office@vasarhely.ro

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?