Dancs Annamari és Dolhai Attila Erdélyben turnézik

Erdélyben turnézik október végén és november első napjaiban a Budapesti Operettszínház két sztárja, Dolhai Attila és Dancs Annamari. Műsorukban a magyar operettek legszebb slágerei mellett a legnépszerűbb musical-dalok is elhangzanak. Igazi zenei meglepetésben is része lesz azoknak, akik ellátogatnak a koncertekre, hiszen Attila új, Álmok földjén című lemezéről először Erdélyben énekel saját dalokat, és Annamari is elkészült egy olyan számmal, amit nagy örömmel énekel majd el az itthoniaknak. A koncertturné október végén Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, november elején Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Kolozsváron lesz.

„Nem először járok Erdélyben, de szerencsésnek érzem magam, hogy olyan valaki lesz a társam a koncerteken, aki úgy vezet majd végig a helyeken, mintha hazamennénk, hiszen ő valóban otthon van. Dancs Annamarival kollegák vagyunk az Operettszínházban, és számunkra ő testesíti meg a kedves, szép, de igen határozott székely lányt. Már hetek óta tervezi, mi lesz az, amit mindenképpen szeretne megmutatni nekem rövid erdélyi turnénk alatt" – meséli jókedvűen az énekes, aki október végén fejezte be utolsó simításait megjelenő lemezén.Annamari-es-Dolhai-kep2

„Nagyon elégedett és büszke vagyok, hiszen az Álmok földjén igazi saját album, olyan nótákkal, amelyek zenei világa nagyon közel áll hozzám, s amelyek mondanivalója valóban én vagyok. Harmath Szabolcs zenei producerrel, a szövegírókkal, s minden zenei közreműködővel nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, és így sok szép, munkában gazdag és jó hangulatú lemez készült, amiből Erdélybe is viszek ízelítőt – mondta Dolhai Attila.

A Budapesti Operettszínházhoz két éve szerződött Dancs Annamari is büszke az elmúlt hónapjaira, hiszen egy, itthon már igen sikeres karriert kockáztatott az operett- és musicalszerepekért.

„Úgy érzem, hogy minden áldozatot megért az elmúlt két év munkája. Szerencsés vagyok, mert Erdélyből továbbra is hatalmas támogatást kapok a közönségem részéről, és érzem azt a rengeteg szeretetet is, ahogyan otthonról kísérik figyelemmel a pályámat. Magyarország legnagyobb zenés színházában játszom Kerényi Miklós Gábor főigazgató úr irányítása alatt, s olyan kollegáktól tanulhatok, mint Janza Kata, Vadász Dani, Oszvald Marika, Peller Károly, s nem utolsó sorban Attila, akivel például a Miss Saigon című előadásban játszunk együtt. Soha nem gondoltam volna, hogy az operettek szubrett szerepei után lesz lehetőségem a musicalek világában is bizonyítani. Attilát pedig csodálom, hiszen egyre többet és egyre nagyobb kedvvel énekel operett bonviván szerepeket, sőt idén nyáron már Szegeden is bemutatkozott a Parasztbecsület opera főszerepében" – mondta Dancs Annamari.

A két énekes tehát előreláthatóan igazi zenei csemegét ígér mindazoknak, akik ellátogatnak az Erdélyben hat alkalommal fellépő Dancs Annamari és Dolhai Attila koncertjére, mert a magyar operettek lendületes, ritmusos, néha sírva vígadós dallamai mellett, kortárs magyar és külföldi musicalek, valamint saját dalok is várják a közönséget.

Jegyek elővételben: Brassóban meghívók igényelhetők a megyei RMDSZ székhelyén; Sepsiszentgyörgyön a Dancs Videotékában, a Kulturális Szervezőirodában és a Sepsi Rádió székhelyén; Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődási Ház jegypénztárában; Nagyváradon a Filharmónia jegypénztárában és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Ifjúsági Központjában; Marosvásárhelyen a Kultúrpalota jegypénztárában; Kolozsváron a Magyar Opera jegypénztárában és a KMDSZ székhelyén.

A turné pontos helyszínei és időpontjai:

BRASSÓ:
október 29, 19 óra, hétfõ, Drámai Színház

SEPSISZENTGYÖRGY:
október 30, 19 óra, kedd, Tamási Áron Színház

KÉZDIVÁSÁRHELY:
október 31, szerda, 19 óra, Vigadó

NAGYVÁRAD:
november 4, vasárnap, 19 óra, Nagyváradi Állami Filharmónia -
Enescu-Bartók hangversenyterem

MAROSVÁSÁRHELY:
november 5, hétfõ, 19 óra, Kultúrpalota

KOLOZSVÁR: november 6, kedd, 19 óra,
Auditorium Maximum BBTE - Filharmónia

Kimaradt?