Írj mesét a Kossuth Rádiónak!

Saját fantáziából született, 5 percnél vagy két gépelt oldalnál nem hosszabb meséket vár a Kossuth Rádió 6 és 17 év közötti gyerekektől. A pályaműveket október végéig kell elküldeni az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe.

A Kossuth Rádió 2012. szeptemberében indította útjára „A Nagy Mese" - programot, amelybe szeretnék bevonni a pedagógusokat és a diákokat is. Saját fantáziából született, 5 percnél (két gépelt oldalnál) nem hosszabb meséket várnak 6-17 éves gyerekektől, fiataloktól az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe 2012. október 31-ig.kid

A pályaműveket írásban kérik, de a saját előadású hanganyagokat és a rajzos illusztrációkat is szívesen fogadják a leírt mese mellé. A beküldött alkotásokat egy meseszakmai zsűri bírálja el.

A pályaművek beküldése

A jelentkezéseket e-mailen anagymese@mtva.hu címre várják 2012. október 31-ig.

A beérkező pályaműveket előszűrés után a http://www.nagymese.hu/ oldalon teszik közzé, itt szavazhatnak majd az érdeklődők a kedvenceikre, hiszen a nyerteseknek nemcsak a zsűri, hanem a közönség is odaítél egy díjat.

Eredményhirdetés

„A Nagy Mese" - program eredményhirdetése 2012 karácsonyán lesz. A legjobb meséket a Kossuth Rádió Esti mese műsorában neves színművészek előadásában mutatják be, a zsűri által első díjjal jutalmazott meséből animációs filmet készítenek majd. A nagydíjas és a közönségdíjas mese szerzője mindezek mellé még egy-egy Samsung tabletet is kap ajándékba.

Az iskolákat is bíztatják a részvételre, hiszen a legaktívabb magyarországi és külhoni intézményt egy-egy 250 ezer forint értékű könyvcsomaggal jutalmazzák.

A programmal kapcsolatban minden információt megtalálnak a http://www.nagymese.hu/ oldalon.Untitled-4

A zsűri tagjai: Markovits Ferenc, a Magyar Rádió programszerkesztője, Péterfy Bori színész, énekes, Vizi Mária, a Duna televízió rendezője, Horváth Gergely rádiós, a Kultúrfitnesz műsorvezetője, Tasnády István József Attila-díjas drámaíró, Herman Flóra színész.

 

Kimaradt?