Véget ért a 13. Filmtett alkotótábor

A hétvégén véget ért a Filmtett által 13. alkalommal megszervezett filmes alkotótábor. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől, és külön örülünk annak, hogy a tervezett 4 kisjátékfilmen, 4 animációs filmen, 1 operatőri és 1 színészetűdön kívül további 5 rövid alkotás is elkészülhetett. A záróvetítést ugyanakkor sikerült megkoronázni egy ellenállhatatlanul vicces bakiparádé-videóval is – írják a szervezők beszámolójukban.

A workshop csoportjainak munkáját idén Ferenczi Gábor, Medvigy Gábor, Bántó Csaba, Patrovits Tamás, Bertóti Attila, Dimény Áron, Czakó Judit, Mezei Áron, Várhegyi Rudolf, Zányi Tamás, Durst György, Boros Melinda, Strausz László, és Jakab-Benke Nándor vezette. 2014-ben először készültek el a tábor első napjára a forgatókönyvek a május eleji, tusnádfürdői forgatókönyvíró-műhelynek köszönhetően - utóbbi mentora Maruszki Balázs és Szekeres Csaba volt.

A kritikuscsoport által összeállított tábori újság a 2014: Csűrodüsszeia címet kapta, 54 oldalával minden "elődjénél" hosszabb. A filmek ünnepélyes bemutatójára az október eleji Filmtettfeszten kerül sor.

Kimaradt?