Új lendülettel indít az idei könyvvásár

Az Örkény- és Caragiale-centenárium jegyében tartják meg idén a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt november közepén.
A tizennyolcadik születésnapját ünneplő rendezvényt november 15–17. között szervezi meg a Romániai Magyar Könyves Céh. A rendezvénynek ez alkalommal is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ad otthont, de több kisebb teremmel is kibővítik az eddig használt előcsarnokot.

Az idei Vásár – a szervezők szándékai szerint – fiatalos lendületet kap azáltal, hogy társszervezőként közreműködik a Marosvásárhelyi Kulturális Központ csapata.

Igazi újdonság, hogy az előző években már megszokott író-olvasótalálkozók, könyvbemutatók, dedikálások, kiadó-bemutatók mellett a különböző korosztályoknak szóló koncertek, pódiumműsorok, színházi előadások, felolvasó-estek is teret kapnak.

A szervezők a gyerekeknek külön sarkot terveznek, nekik szóló programokkal, igényeikre szabott rendezvényekkel, gondoskodva ugyanakkor a szülők tehermentesítéséről is.

A Könyvvásárral kapcsolatos információk október végétől a vasarhely.ro erre a célra kialakított menüpontjánál lesznek majd elérhetőek.

MNK logo HU

Kimaradt?