A Bonchidai Bánffy-kastély Napok zárják majd a nyarat augusztus végén

A Transylvania Trust Alapítvány idén 13. alkalommal szervezi meg a Bonchidai Bánffy-kastély Napokat, melynek időpontja augusztus 30-31. Nem véletlenül van évről-évre nagy sikere a rendezvénynek: különleges helyszínen, a család apraja-nagyját megszólító rendezvények, programok várják az érdeklődőket.

Az idei év újdonságai az IDEA-könyvtér, a kisállatok örökbefogadási vására, a színházi előadások és a piknik.

Ugyanakkor lesznek filmvetítések, kiállítások, könnyűzenei koncertek, kézműves foglalkozások; nem hiányzik majd a klasszikus zene, a lovasbemutató és a régiségvásár sem. A Bonchidai Bánffy-kastély Napokon a gyerekeket is sokféle tevékenység várja: bábszínház, játékok, lovaglás.

A délutáni és esti koncertek során fellépnek: Theory of Mind, Loose Neckties Society, Ternipe, Urma, NemEz, Natif, Intim Torna Illegál, Robin and the Backstabbers.

„A Bonchidai Bánffy-kastély Napok célja, hogy megismertessük Erdély legszebb kastélyát a nagyközönséggel, megköszönve ezáltal mindazt a támogatást, amelyet a helyreállítás és hasznosítás során kaptunk és kapunk. Azt szeretnénk, ha mindennapi életünk részévé válna e csodaszép műemléképület, hogy együtt örvendjünk a helyreállítás minden sikerének, és közösen használjuk a kastélyt közösségünk érdekében” – vallják a szervezők.

A részletes programot hamarosan megtalálják a facebook.com/BanffyCastle és a www.transylvaniatrust.ro oldalakon.

Kimaradt?