A „buzilobbis” Kerényi Imre leváltását kérik Orbántól

A Magyar Színházi Társaság közgyűlése mélységesen elítéli Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kategorikus és kirekesztő kijelentéseit a színházi világgal és azon belül is a színházi képzéssel kapcsolatban – írta honlapján a színházi társaság.

A magyarországi sajtó korábban beszámolt arról, hogy Kerényi Imre egy fesztiválon nem régen "buzilobbit" emlegetett, amiről hangfelvétel is készült. Szerinte a dramaturgokon az egyik harisnya kék, a másik zöld, "egy picit szivárványos mindegyik". "Egy új úton kell elindulni, föl kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen…, ez ellen előadásokat kell létrehozni, de főleg iskolákat!" – mondta Kerényi a felvétel szerint.

Tekintettel arra, hogy nevezett megnyilvánulásait nem magánemberként, hanem a "tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízottként" teszi, arra kérjük miniszterelnök urat, vonja vissza ezt a megbízatást, mert megbízottja ezzel csak árt a magyar kultúrának" – írták.

A meglévő problémák tisztázására pedig kérjen fel szakembereket, akik ítélőképességük teljes birtokában tudnak felelős véleményt alkotni a meglévő problémákról – zárta közleményét a színházi érdekvédő szervezet.

Kimaradt?