Vekerdy Tamás Erdélyben tanít „Jól szeretni”

Május 24- 26-án igazi csemege várja a lélek dolgai iránt érdeklődő közönséget Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen, hiszen a népszerű Nyitott Akadémia sorozat keretében a magyar pszichológia élő legendájával, Dr. Vekerdy Tamással találkozhat. 

Dr. Vekerdy Tamást senkinek sem kell bemutatni: a legismertebb ma is élő magyar gyermekpszichológus, akinek könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata pedig évtizedek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában. Élőben hallgatni azonban még nagyobb élményt jelent, hisz fantasztikus előadó, aki bölcs, gyakorlatias tanácsaival, egyedi stílusával és fergeteges humorával mindig meghódítja a közönséget.

A neves szakembernek tavaly ősszel jelent meg legújabb (és egyben eddig élete legnépszerűbb) könyve, a Jól szeretni. Az azonos című előadás úgyszintén kincsesbányát jelent, hiszen a nevelés, a családi együttélés legkülönbözőbb területeit érinti, a Vekerdy Tamástól megszokott lebilincselő stílusban. Középpontjában azonban egyetlen alapkérdés áll: vajon miként tudnánk igazán jól szeretni?

Természetesen elképzelhetetlen, hogy egy gyerek felnevelése során ne kövessünk el hibákat, ám az már reális célkitűzés lehet, hogy szeretetünk minden tévedésünkön, gyöngeségünkön, konfliktusunkon átragyogjon, a nehézségek idején is eltéphetetlen köteléket jelentsen közöttünk, és biztonságos menedéket gyerekeink számára. Ehhez azonban meg kell tanulnunk úgy szeretni, hogy az nekünk és gyerekeinknek is jó legyen. 

Ha ez sikerül, az ezerszeresen hálálja meg magát. Minket lényegesebben nyugodtabbá és elégedettebbé tesz, gyermekeinknek pedig olyan bázist ad, ahonnan a lehető legmesszebbre tudnak elrugaszkodni, s ahova a legnagyobb szeretettel térnek vissza. Jól szeretni annyi, mint jól élni – önmagunkkal és egymással. 

Az előadások interaktívak, tehát lehetőség lesz arra, hogy a megjelentek kérdezhessenek Vekerdy Tamástól, véleményt, tanácsot kérjenek tőle. A helyszínen felállított standon - sok egyéb, pszichológiai témájú könyv mellett - meg lehet vásárolni a Jól szeretni című kötetet és Dr. Vekerdy Tamás más munkáit, melyeket a szerző szívesen dedikál is.

Az előadások programja:

Május 24. Marosvásárhely - Maros Együttes Előadóterme
https://www.facebook.com/events/274157772758493/

Május 25. Székelyudvarhely - Ener-go Rendezvényterem
https://www.facebook.com/events/1416168335318887/

Május 26. Kézdivásárhely - Vigadó Művelődési Ház 
https://www.facebook.com/events/1594717377419477/

 

Kimaradt?