„Sándor bácsi” előtt tisztelegtek a bábosok (GALÉRIA)

Kányádi Sándor 85-ig születésnapjára szerkesztette és rendezte a költő versei alapján Barabás Olga a Kerek esztendő című zenés-táncos meseelőadást,a melyet a héten az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház magyar társulata műsorra tűzött.

Egy év négy évszakát meséli el a színpadi történet, amely a téllel kezdődik, és amelyet négylábúak és madarak, háziállatok és vándormadarak élnek át:  dideregnek a nagy hidegben, árnyékba menekülnek a kánikula elől, a fecskét hívják, hogy végre legyen vége a télnek, megtanítják a malacot úszni, megünneplik két kiskutya házasságkötését.

Olyan történetek elevenednek meg a színpadon, melyek arra az élményre vezetnek rá játékosan, humorral, szép szóval, hogy az a vidék, ahol élünk, olyan mikrokozmosz a világ egészében, amelyben jó élni, és amelyben felnőni érdemes.

Kányádi Sándor a romániai magyar gyermek és felnőtt olvasók körében talán a legnépszerűbb és legkedveltebb élő költő, író, mesemondó, az idén 85 éves, ez a produkció pedig tisztelgés „Sándor bácsi” emberi és költői nagysága előtt.

Az előadásban színészek, illetve bábok játszanak, fontos szerepe van a zenének, az éneknek és a táncnak, a musical sajátos elemeit felhasználva, látványos színházi jelenetek segítik az idő múlását megteremteni: átlépni egyik évszakból a másikba, egyik jelenetből a másikba.

Kimaradt?