J. K. Rowling felnőtteknek szóló regényéből is lesz film

Háromórás minisorozatot készít J. K. Rowling első felnőtteknek szánt regényéből, az Átmeneti üresedésből a BBC és az HBO. A BBC még 2012 decemberében jelentette be, hogy elkészíti a regény televíziós feldolgozását, amelynek bemutatóját 2014-re tűzte ki. A Hollywood Reporter értesülései szerint azonban a műből háromórás minisorozat készül, méghozzá a BBC és az HBO együttműködésében.

Az Átmeneti üresedés, amely Rowling első felnőtteknek szóló könyve volt, vegyes kritikákat kapott, mivel az ítészek egy részét meglepte a regény komor témája. A könyv egy látszólag idilli angol kisvárosba, Pagfordba kalauzolja az olvasókat. A történetben a városlakók községtanácsi választásra készülnek a negyvenes éveinek elején járó Barry Fairbrother hirtelen és sokkoló halálát követően.

A regény mindenesetre hatalmas siker lett, mintegy 125 ezer példányt kapkodtak szét a megjelenését követő első héten és azóta több mint hatmillió példány fogyott belőle.

Rowling fogja ellátni a minisorozat vezető produceri feladatait. A Jonny Campbell által rendezett produkció forgatókönyvét Sarah Phelps jegyzi, a producer Ruth Kenley-Letts. A forgatási munkálatok nyáron kezdődnek Délnyugat-Angliában.

Kimaradt?