Borsópróba és Bánkbán a Váróteremben márciusban

A Váróterem Projekt társulat számos színházi eseményt tartogat a hónap hátralevő részére, amelyekre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. Bábszínházi bemutatóra, régebbi előadásokra és magyarországi vendégjátékokra egyaránt sor kerül – közölte a kolozsvári társulat.

Borsópróba a címe annak a bábszínházi előadásnak, amelyet a várótermesek a Bábszínház Világnapján, március 21-én, pénteken mutatnak be Kolozsváron, a Reményik Sándor Galériában (21 Decembrie 1989 u. 1. szám) zárt körben. Az előadás rendezője: Rumi László, előadják: Bertóti Johanna, Csepei Zsolt, Sebők Maya, Sipos Krisztina, Vetési Nándor. Az előadást rajzfoglalkozás követi, amelyen a gyermekeknek alkalmuk nyílik rajzban megfogalmazni mindazt, amit a történetek, a bábok közvetítettek feléjük. A nyilvánosság elé tárt rajzok küldetése, hogy a Bábszínház Világnapjának üzenetét hordozzák és hirdessék.

Ugyancsak március 21-én zártkörű Bánk bán? Jelen! előadásra kerül sor, illetve 21:30-tól a társulat részleteket fog bemutatni az Advertego és a Mit csináltál három évig? című előadásokból a REACTOR független művészeti központ (Kolozsvár, Petőfi Sándor u., 4. szám) avatóünnepségén.

Másnap, március 22-én 12 órától bárki megtekintheti a Borsópróba című bábelőadást. A helyszín ugyancsak a Reményik Sándor Galéria.

Március 24-én, hétfőn 20 órától a társulat a kolozsvári Tranzit-házban játssza Mit csináltál három évig? című előadását, amellyel két nappal később Sopronban vendégszerepel a Petőfi Sándor Színházban. A magyarországi turné része a paraFabulák előadás is.

A kolozsvári nyilvános előadásokra jegyek foglalhatók a wrp_tickets@yahoo.com e-mail címen.

Kimaradt?