Ismét tarolhatnak a magyar színházak az UNITER-gálán

A sepsiszentgyörgyi és a kolozsvári magyar színházak kapták a legtöbb jelölést az április 28-án Marosvásárhelyen sorra kerülő díjkiosztó UNITER-gálára. A Román Színházi Szövetség (UNITER) kedden hozta nyilvánosságra a jelölések listáját.

A Tamási áron Színház Hamlet-előadását négy kategóriában – köztük a legjobb rendezésért Bocsárdi Lászlót – is jelölték. Ott van a listán a címszerepet játszó Mátray László és legjobb férfi mellékszereplőként felkerült Pálffy Tibor is. Ezen kívül a legjobb előadás és legjobb díszlet kategóriában is jelölést kapott a sepsiszentgyörgyi előadás.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Silviu Purcărete rendezte Viktor, avagy a gyermekuralom című darabja négy jelölést gyűjtött be: a legjobb előadás és legjobb rendezés kategóriában jelölték, illetve Bogdán Zsoltot a legjobb férfi mellékszereplő, Albert Csillát a legjobb női mellékszereplő díjára.

2014-ben Marosvásárhelyen, április 28-án szervezik meg a Román Színházi Szövetség (UNITER) évente megtartott ünnepi gálaműsorát, amelyen díjazzák az előző évad legjobb romániai előadását, a legjobbnak ítélt színészeket, rendezőket és egyéb színházi szakembereket.

Kapcsolódók

Kimaradt?