Február a Verdi-Schiller művek hava Kolozsváron

Ebben az évadban utoljára láthatják az opera kedvelői színpadon Verdi remekműveit, amelyeket  Schiller drámáira komponált. Február 6-án Zakariás Zalán rendezésében a Szent Johanna, február 13-án Göttinger Pál rendezésében A haramiák operák kerülnek műsorra 18.30-tól.

„A kolozsvári magyar operatársulat, együtt a budapesti Operaházzal, ragyogó lehetőséget kapott, hogy a Verdi-örökség meghökkentően korszerű vonásait a nagyközönség elé tárja. Hogyan értelmezhető trilógiaként ez a három alkotás? Nem csupán Schiller személyisége köti össze őket, hanem van még valami, ami különösen felértékelődik korunkban: ez pedig az apa-princípium, az apa-eszmény zenedrámai megjelenítése. Apátlan korban élünk, társadalmi viszonyaink, emberi kapcsolataink ziláltak. Erkölcseink és felelősségtudatunk erózióját nap, mint nap megszenvedjük. A Verdi és Schiller révén elénk tárulkozó apafigura talán gondolkodásra késztet mindnyájunkat. Különös élmény felfedezni, hogy a cselekmény, a drámai folyamatok háttere mindig az apák döntéseinek, az apák áldozatának függvényében alakul” - nyilatkozta Selmeczi György művészeti vezető.

A február 6-i előadásban Delil szerepében Rétyi Zsombor lép fel, Talbot szerepében pedig Gergely Arnold debütál. Díszlettervező Csíki Csaba, jelmeztervező Kiss Zsuzsa, a rendező munkatársa pedig Gombár Annamária.

Részletekért és helyfoglalásért keressék fel az opera honlapját www.hungarianopera.ro, a facebook.com/KolozsvariMagyarOpera webfelületet, vagy a jegypénztárat (tel.: 0264-593468, naponta 10.00-13.00. és 16.30-18.30 óra között).

 

Kimaradt?