A Jégvarázs kapta a legjobb animációs film trófeáját

A Disney Jégvarázs című alkotása kapta a legjobb animációs filmnek járó elismerést az Annie-díjak átadásán a hétvégén Los Angelesben - ismertette a The Hollywood Reporter.

Az International Animated Film Association (Nemzetközi Animációsfilm Szövetség) kaliforniai szervezete (ASIFA-Hollywood) által évente odaítélt Annie-díjakat az Oscar előszobájaként emlegetik. A 41. alkalommal megrendezett szombati díjátadáson a Jégvarázs öt elismerést söpört be, köztük a legjobb animációét. Díjazott lett a Disney-mese két rendezője, Chris Buck és Jennifer Lee is.

A szervezet a DreamWorks animációs stúdiójának Croodék című munkáját három kategóriában találta a legjobbnak: effektusaiért, karakter animációiért és karakter dizájnjáért jutalmazták a kőkorszakban játszódó produkciót. A Pixar-műhely Szörny Egyeteme a képes forgatókönyvéért és a vágásáért vehette át az Annie-díjat. Mijazaki Hajao a legjobb forgatókönyv elismerését kapta Kaze tachinu (Feltámad a szél) című alkotásáért, pályafutása utolsó munkájáért. Az Annie-díjakat több tucat filmes és televíziós kategóriában adták át.

A Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) előadóművészeti központjában, a Royce Hall-ban megtartott ceremónián az animációs filmművészethez való hozzájárulásáért Steven Spielberg, Phil Tippett és Otomo Kacuhiro Windson McCay-életműdíjban részesült.

Kimaradt?