Tárgy-animációs előadás Kolozsváron Heltai Gáspár nyomán

Tárgyak segítségével öltenek alakot az emberi tulajdonságok, illetve az azokat képviselő állatok a Váróterem Projekt színtársulat paraFabulák című előadásában. A Heltai archaikus, ízes és ugyanakkor érthető nyelvén megszólaló fabulákkal vasárnap délben várják a közönséget a Várótermesek.  

A Váróterem Projekt színházi társulat paraFabulák című előadását láthatják az érdeklődők január 26-án, vasárnap 12 órától a Váróteremben (Brassai Sámuel u., 5-ös szám, Kolozsvár).

A Heltai Gáspár állatmeséiből készült tárgy-animációs, zenével fűszerezett produkciót Rumi László rendezte, előadják: Bertóti Johanna, Imecs-Magdó Levente, Molnár Bence és Simó Emese.

Az előadásban az emberi tulajdonságokat képviselő állatok tárgyak segítségével öltenek alakot, bemutatva a gyarlóság igen széles skáláját. Kegyetlenség, hiúság, demagógia, irigység, büszkeség, bosszú, torkosság, nagyravágyás – mind helyet kapnak a történetekben. Ezt a sok negatívumot nagy adag humor ellensúlyozza, illetve olyan pozitív értékek, mint a segítőkészség vagy az ártatlanság. A fabulák Heltai archaikus, ízes és ugyanakkor érthető nyelvén szólalnak meg.

Jegyek foglalhatók a wrp_tickets@yahoo.com e-mail címen. A szervezők az előadást gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlják.

Kimaradt?