Székely Bált szerveznek Budapesten

Jótékonysági céllal rendezik meg az Első Budapesti Székely Bál elnevezésű rendezvényt február 1-jén a budapesti Duna Palotában. A szervező Székelyudvarhelyért Alapítvány a bál teljes bevételét két székelyföldi közösségnek ajánlja fel: a szociálisan rászoruló gyermekeket támogató marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulásnak és az oklándi unitárius közösségnek a településen található különleges Árpád-kori templom felújításához.

A rendezvényen a tervek szerint fellép mások mellett Kubinyi Júlia népdalénekes, a Kékiringó Néptáncegyüttes, Ferenczi György, Both Miklós, Szokolay Dongó Balázs, Apáti Ádám, Lukács Miklós és Jankó Miklós zenészek. Takács Zsuzsa, Katrics Krisztina és Kolyvek Antónia divattervezők munkáit divatbemutatón tekintheti meg a közönség, emellett tombolahúzás is színesíti a programokat – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, a vacsora menüválasztása és a bál programja jórészt a székely hagyományokra épít. A bál fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

 

Kimaradt?