Jankovics Marcell kiállítása nyílik meg Székelyudvarhelyen

A magyarok története a világ teremtésétől Trianonig a témája Jankovics Marcell kiállításának, amelyet a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban nyitnak meg csütörtökön.

 A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum és a Forrás Művészeti Intézet szervezésében kerül sor 2014. január 9-én, csütörtökön 17 órától JANKOVICS MARCELL Kossuth-díjas grafikusművész illusztrációiból nyíló kiállítás megnyitójára. A kiállításon bemutatott képsorozat Sebestyén Gyula eposzához készült: a kötet 1925-ben jelent meg Gesta Hungarorum − A magyar hősmondák öt könyve címmel, témája a magyarok elő- és őstörténete a világ teremtésétől Trianonig.

A megnyitón köszöntőt mond Gidó Csaba történész és Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója. A kiállítást Balázs József festőművész mutatja be. Házigazda Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója. Közreműködik Mihók Helga, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum XI. osztályos diákja.

A tárlat Székelyudvarhelyen 2014. február 4-ig látogatható. A kiállítás nem jöhetett volna létre a Nemzeti Kulturális Alap támogatása nélkül.

Kimaradt?