Újra összeáll a Monty Python egy színpadi show erejéig

A Monty Python csoport tagjai újra összeállnak egy színpadi műsor erejéig - erősítette meg a héten Terry Jones, a társulat egyik tagja. "Igaz a hír: összeállunk és csinálunk egy műsort. Nagyon izgatott vagyok miatta és remélem, hogy csomó pénzt fog hozni, hogy ki tudjam fizetni a jelzáloghitelemet" - nyilatkozta Jones a BBC-nek.

Azt, hogy a csoport újra összeáll, hivatalosan várhatóan csütörtökön jelentik be egy londoni sajtótájékoztatón, amelyen John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones is jelen lesz. (Graham Chapman, a hatodik Python 1989-ben hunyt el.) A sajtótájékoztatót a The Playhouse Theatre épületében tartják a londoni West Enden, ott, ahol a társulat Gyalog galopp című filmje alapján készült, Spamalot című musicalt is játsszák.

A Monty Python tagjai elsősorban az egyetemről ismerik egymást, tanulmányaikat követően pedig számos televíziós show-ban dolgoztak együtt, köztük a Frost-jelentés (The Frost Report) című szatirikus műsorban, amelyet 1966-ban és 1967-ben sugárzott a BBC. A groteszk humorú brit csapat az 1969-ben indult Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozattal futott be igazán. Később olyan világszerte nagy sikert aratott filmeket készítettek, mint a Gyalog galopp (1975) vagy a Brian élete (1979). Az 1983-as Monty Python: Az élet értelme című film elnyerte a cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíját. A folyamatos együttműködés mellett a Pythonok külön-külön is sikeres karrierrel büszkélkedhetnek.     

Kimaradt?