Állva tapsolták meg a rabok Farkas Ibolyát

Állva tapsolták meg a fogvatartottak a Börtönnapló című monodrámát Farkas Ibolya marosvásárhelyi színművész előadásában a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. Az erdélyi művésznő a teátrum börtönszínházi programjának keretében adta elő a darabot, azon a helyen, ahol egykor Fedák Sári is raboskodott.

A teátrum kamaraszínházi kínálatában szerepelt a Börtönnapló. A darabot Fedák Sári: Te csak most aludjál Liliom című emlékirata alapján Farkas Ibolya szerkesztette és állította színpadra.

A soproni közönség bérletes előadásként tekinthette meg a produkciót, amelyet az önkormányzat ajándékaként az októberi idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasok egy zártkörű bemutatón tekinthettek meg.

A Börtönnapló hatalmas sikert hozott Farkas Ibolyának, aki a teátrum börtönszínházi programjának keretében a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben is előadta a Börtönnaplót, azon a helyen, ahol egykor Fedák Sári is raboskodott. A mintegy két órás monodrámát a fogvatartottak feszült figyelemmel nézték és a végén minden várakozást felülmúlóan állva tapsolták meg a színésznő teljesítményét.

Pataki András igazgató a Soproni Petőfi Színház tagjai közé invitálta a színművésznőt.

Kimaradt?