Jótékonysági est a szilágysomlyói Magyar Ház fenntartásáért

"Az elmúlt 24 esztendőben az erdélyi magyar közösség folyamatosan építkezett, intézményeket alapított és tart fent, civil szervezetek, alapítványok sokasága lát el folyamatos, építkező tevékenységet. Mindezt azért, mert tudjuk, nekünk a szülőföldünkön van munkánk, mi itthon akarunk otthont építeni. Nem elég csak szavakkal szeretni a szülőföldet, a megmaradásunkért meg kell dolgozni, és mi ezt tesszük 24 esztendeje” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken este Szilágysomlyón.

Az RMDSZ elnöke részt vett azon a hagyományossá vált jótékonysági esten, amely során a szilágysomlyói Magyar Ház fenntartására gyűjtöttek pénzt. Az eseményt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szilágy Megyei Szervezete, a Báthory Alapítvány és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület szervezte.

 A jótékonysági esten résztvevő szövetségi elnök felszólalásában annak fontosságát is hangsúlyozta, hogy az erdélyi magyar közösség intézményeit „nekünk, magunknak kell fenntartanunk, nem szabad ölbe tett kézzel csodára várnunk.” A Szilágy megyei magyar közösség  helytállását példamutatónak nevezte Kelemen Hunor. „A Szilágyságban azt tapasztalom, hogy a legnehezebb időkben is derűvel, optimizmussal előre tekintenek, nem csüggednek, hanem folyamatosan az építkezést, a folytatást választják”.

 Az RMDSZ elnöke a jótékonysági estet megelőzően részt vett a szilágysomlyói Magyar Házban a helyi származású Csók Zsolt Cortex című fotókiállításának megnyitóján.

Kimaradt?