Már hallgatható az első megzenésített Muszka-vers

A Sanyi bá történeteit megörökítő Muszka Sándor verseit nem csak olvasni lehet majd, hanem hallgatni is. Ezt a feladatot barátja, Orbán Ferenc és az Evilági zenekar vállalta, a hamarosan megjelenő kötet mellett terjesztett lemezbe pedig máris belehallgathatunk.

Orbán Ferencnek köztudottan jó füle van a poézisokhoz, korábban Weöres Sándor, Pilinszky János, Varró Dani költészetét zenésítette meg, Muszka Sándor pedig, mint énekesi ambíciókkal is rendelkező költő, közel járt ahhoz, hogy maga is beszálljon a saját versei eldalolásába.

„Felmerült az ötlet, hogy csatlakozzon hozzánk a mikrofon mögött, de a lemez egységessége végett én maradtam a szócső” – árulta el Orbán, aki szerint nem kizárt, hogy a leendő bemutatókon „meglepik” a kedves hallgatóságot.

A dalokat végleges elkészülésük előtt természetesen elsőként hallgatta meg a szövegíró is, elégedetten nyugtázva a pozitív végeredményt. Mivel a kiadói keretbe nem fért bele a lemez megjelentetése, így azt kérésre csatolják a könyvek mellé.

A lemezen 13 dal található, ahány, annyiféle. A Hajnali ének című darabot már közkinccsé tették, annál is inkább, mivel az év végére elkészülő harmadik Evilági lemezen is szerepelni fog.

Orbán Ferenc arról is beszélt a maszol.ro-nak, ugyan korábban is zenésített meg verseket, másféle varázs lebegett a dalok születése körül, hiszen kortárs költő verseiről van szó, akitől bármikor meg lehetett kérdezni például, hogy eszénél volt-e, amikor ezt és ezt a sort írta.

„A viccet félretéve, más érzés az például, hogy elmesélheti a költő, ki volt a Kaptafák című versben emlegetett Sziveri János, mintha segítségül kellene hívnom ehhez a Google nagytestvért” – fejtette ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?