Brassóba várják a vers- és énekmondókat

A brassói Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület idén is megszervezi a Bartalis Jánosról elnevezett vers- és énekmondó versenyt. A vetéledőre november elsejéig várják a 16. életévüket betöltött versenyzők jelentkezését, a rendezvényre november 7-e és 10-e között kerül sor a brassói Reménység Házában. Minden versenyzőt könyvcsomaggal jutalmaznak, és az első három helyezett, mindkét kategóriában, pénzjutalom mellett, jelentős ajándékcsomagban is részesül. Az elért eredmények sorrendjében, számos különdíjat is kiosztanak - intézmények, egyesületek, magánszemélyek adományait.

Íme a felhívás:

XX. Bartalis János vers- és énekmondó verseny

2013. november 7 – 10

Brassó, Reménység Háza

Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület szeretettel várja versmondók jelentkezését  a XX. Bartalis János vers- és énekmondó versenyre.

A vetélkedőre két kategóriában lehet jelentkezni:

•          Versmondó verseny,

•          Énekmondó verseny (megzenésített versek, hangszerkísérettel).

Ugyanaz a versenyző jelentkezhet mindkét kategóriába!

A vetélkedő irodalmi anyaga, mindkét kategóriában:

•          egy szabadon választott Bartalis János vers/megzenésített vers,

•          egy szabadon választott magyar költő verse/megzenésített verse.

Egy - egy vers előadási ideje nem haladhatja meg az 5 percet.

Részvételi tudnivalók:

A versenyen részt vehet minden, 16 életévet betöltött versmondó/énekmondó (felső korhatár nincs), aki nem hivatásos színművész/előadóművész.

Abban az esetben, ha a versenyző mindkét kategóriába jelentkezik, az irodalmi anyag mindkét esetben kötelező (nem lehetséges összevonni pl. egy verset elmondani, másikat énekelni)!

Jelentkezési lap (csatolva) tartalma: versenyző neve, lakhelye, születési adatai, személyazonossági igazolvány/útlevél száma, személyi száma (CNP), foglalkozása, munkahelye, (diákok esetében az oktatási intézmény neve), e-mail címe, telefonszáma, a Bartalis János vers címe, illetve a szabadon választott magyar költő neve és versének címe. A jelentkezési lap elküldhető: hbeszter@index.hu, hbe10.18@gmail.com  e-mail címre, 0268-472101 faxszámra, vagy a 500168 Brasov, str. Gen. Dumitrache, nr. 20, bl. 257, ap. 9, (Házy Bakó Eszter) postacímre.

A szervező visszaigazolja a jelentkezést és közli a további tudnivalókat.

A versenyzőnek rendelkeznie kell egy művelődési/oktatási intézmény/civil szervezet ajánlásával. Egy ajánló intézményt/civil szervezetet max. három versenyző képviselhet!

A versenyzők a rendezvény ideje alatt teljes ellátásban részesülnek (szállás és étkezés). Utazási költséget nem térítünk meg. Kísérőt csak kivételes esetekben, a jelentkezők számának függvényében fogadhatunk. A kérelmezőnek fizetnie kell a szállás és étkezés költségeit (k.b.100 lej/nap).

Minden versenyzőt könyvcsomaggal jutalmazunk. Az első három helyezett, mindkét kategóriában, pénzjutalom mellett, jelentős ajándékcsomagban is részesül. Az elért eredmények sorrendjében, számos különdíjat osztunk ki, intézmények, egyesületek, magánszemélyek adományait.

Jelentkezési határidő: 2013. november 1.

További felvilágosítás: Házy Bakó Eszter, e-mail: hbeszter@index.hu, tel. 0040-740-420638

 

Kimaradt?