Magyar Dráma Napja Temesváron: Parasztopera és felolvasószínház

Hagyományaihoz híven szeptember 21.-én a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idén is megünnepli a Magyar Dráma Napját, mely alkalomból ingyenes felolvasószínházi bemutatót szervez, ezúttal Pintér Béla Szutyok című drámájából. 

Pintér Béla neve már többször is felbukkant a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház műsorán, így a színház közönsége nem először találkozhat a kortárs magyar színház egyik legizgalmasabb alakjának műveivel. Az előző évadban bemutatott Parasztopera (rendező: Szikszai Rémusz), valamint a 2013-as TESZT fesztiválon vendégül látott Kaiser Tv Ungarn után, ezúttal a Szutyok című darabját ismerheti meg a közönség.

A szombaton felolvasásra kerülő Pintér-szöveg az elfogadásról, a másságról, a szeretetlenség kínjáról szóló tragédia, amely két árvaházi kamaszlány és az őket örökbe fogadó meddő házaspár történetén keresztül mutatja be, és ez által kérdőjelezi meg a jellemzően magyar sztereotípiákat.

A felolvasószínházi eseményt megelőzően, szeptember 20-án este újra látható lesz a Szikszai Rémusz által rendezett, nagy népszerűségnek örvendő Parasztopera.

A Szutyok című felolvasószínházi előadást szeptember 21-én, 17 órától tekinthetik meg a színház látogatói a Nagyteremben. Az előadásra a belépés ingyenes.

Az előadás rendezője Tokai Andrea, a társulat színésznője.

Felolvasnak: Tar Mónika, Borbély B. Emília, Lőrincz Rita, Éder Enikő, Dukász Péter, Aszalos Géza, Vass Richárd, Kocsárdi Levente, Kiss Attila.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?