Zenei műfajok kavalkádja a PLAI fesztiválon

Csütörtökig lehet kedvezményes árú jegyet vásárolni a Temesváron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő PLAI fesztiválra, amelyen első ízben lép fel Romániában ZAZ, a rövid idő alatt világhírűvé vált francia énekesnő. A PLAI helyszíne a temesvári Falumúzeum lesz, és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is részt vesz benne partnerként.

A PLAI fesztivál pénteken, szeptember 13-án kezdődik, az amerikai Maïa Vidal és a francia ZAZ koncertjével. Mindkét fiatal művésznő először lép fel romániai színpadon, és mindkettő az utóbbi 2-3 évben hódította meg a zenei világot egyedi hangzásával, életörömével, újszerű világszemléletével. Szombaton ismét Maïa Vidal-t, valamint a mali-i gitárzseni Vieux FarkaTouré és a tavalyi év kedvence, Patrice koncertjét hallgathatják meg a pop, reggae, funk, soul, rock és blues-zene rajongói.  Vasárnap Baba Zula és Nuevo Tango zárja le a nem mindennapinak ígérkező bulit.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház partnerként kapcsolódik be a PLAI fesztivál járulékos programjaiba. Színfalak mögött nevű programsorozatát, amelyet előző hónapokban Balázs Attila, Bandi András Zsolt és Magyari Etelka vezetett, ezúttal a temesvári Falumúzeumban szervezi meg, a fesztivál keretében.

A workshopot Cári-Baczó Tünde koreográfus vezeti szeptember 14-én, szombaton 13 órától, és szeptember 15-én, vasárnap 17 órától. A szabad ég alatt tartott, kötetlen műhelymunka során a résztvevők tánc által  fejezhetik ki lelki világukat, önállóan vagy csoportosan improvizálhatnak, és megtanulhatnak a testükkel dolgozni.

A workshop román nyelven zajlik, a helyek korlátozottak. Feliratkozni a daniela.magiaru@tm-t.ro címen lehet, szeptember 13, 22 óráig.

A Plai fesztivál keretében a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház maszkfestéssel is várja az érdeklődőket szombaton 15 és vasárnap 13 órától.

A Plai fesztiválra belépést garantáló jegyek és bérletek biztosítják a színház által szervezett két műhelymunkán való részvételi jogot is.

További információk a fesztiválról és a keretén belül zajló eseményekről: www.plai.ro

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?