Másságáról is beszélt Alföldi a róla szóló könyvben

Csáki Judit Alföldi színháza című könyvében Alföldi Róbert színész-rendező nyíltan beszél arról, hogy nincs rendben "családpolitikailag". A Nemzeti Színház volt igazgatója a Más-Színház című fejezetben őszintén beszél magánéletéről és a színház kapcsolatáról.

"Erről a fejezetről azt gondoltam, hogy nem lesz benne a könyvben. Mert nem akarok `szenzációs` fejezetet a Nemzetiről szóló könyvbe; semmi olyasmit, hogy lám-lám, végre bevallja, pedig úgyis tudtuk. Aztán ma – 2013. május 23-án éjjel – minden máshogy van már. Először is: biztos vagyok benne, hogy nagyobb eséllyel maradhattam volna a Nemzeti igazgatója és folytathattam volna a munkát – nem állítom, hogy biztosan, csak nagyobb eséllyel –, ha rendben lennék `családpolitikailag`” – fogalmazott a rendező.

Alföldi kifejtette: nem saját érintettsége okán jelentek meg meleg szereplők vagy erről szóló darabok a Nemzeti Színház műsorán. „Ennél azért nagyobb léptékben gondolkodom az életről is és a színházról is” – mondta Alföldi Róbert, akit többször ért már támadás - eddig vélt - homoszexualitása miatt.

Kimaradt?