Végleges az Országos Színházi Fesztivál programja

Négy magyar nyelvű előadást válogattak be az idei Országos Színházi Fesztivál programjába, amelyet október 25-e és november 3-a között szerveznek meg Bukarestben. A romániai színházi szakma egyik legrangosabb szemléjére a marosvásárhelyi Bányavakság, a kolozsvári Leonida Gem Session, a sepsiszentgyörgyi A fösvény és a temesvári Gardénia című előadások kaptak meghívást a magyar produkciók közül.

 Marosvásárhelyről a Yorick Stúdió és a Tompa Miklós Társulat közös előadása, Székely Csaba Bányavakság című drámája szerepel az esemény programjában. Az előadást Sebestyén Aba rendezte, az élő zenével kísért produkcióban Szakács Lászlót, Nagy Dorottyát, Ördög Miklós Leventét, Bányai Kelemen Barnát és Czikó Juliannát láthatja majd a bukaresti nagyérdemű.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója, a Bocsárdi László rendezte Molière-komédia szintén bemutatásra kerül Bukarestben. A fösvény címszerepét Pálffy Tibor játssza, a produkció a Bányavaksággal együtt az “Alkotók és színházak az előadásban” kategóriában szerepel a műsorban.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása  Caragiale-jubileumra készült és a “Caragiale, a megkerülhetetlen” címet viselő tömbben képviseli majd a kincses várost.  A Caragiale nyomán szabadesésben: Leonida Gem Session című előadás Tompa Gábor és Visky András színpadi változata alapján készült, Seprődi Kiss Attila fordításának felhasználásával.

A “Színészek premier plánban” tömbben kapott helyet a Gardénia. Elżbieta Chowaniec drámáját Koltay M. Gábor vitte színre a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban. Szereplői Tokai Andrea, Borbély B. Emília, Lőrincz Rita és Tar Mónika.

Az Országos Színházi Fesztivál meghívottainak végleges listáját itt lehet tanulmányozni. 

 

 

Kimaradt?