Kiállítások és komolyzene a Partiumi Magyar Napokon

Szatmárnémetiben rövidesen kezdődnek a Partiumi Magyar Napok, amelyek idén számos programpontot kínálnak a közönség minden, kulturális érdeklődésű tagjának.  Rögtön a programsorozat elején kiállításra hívja a nagyérdeműt a PMN szervezőcsapata, ugyanis 2013. augusztus 19-én, hétfőn délután 5-től a világhírű magyar futballista, Albert Flórián emléke előtt tiszteleghetünk az ő személyes- és sportrelikviáiból kialakított tárlaton. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik termében berendezett kiállítás külön érdekessége, hogy megtekinthető lesz majd eredetiben az aranycipő és az aranylabda is.

A kiállítások sorozatának itt még korántsem szakad vége, hiszen 2013. augusztus 22-én, csütörtökön délután 2-től Bántó-Áros Dalma Margaretta fiatal grafikus és házastársa, ifj. Bántó Zoltán fafaragó műveiből nyílik tárlat a Várdomb utcai zsinagóga frissen kialakított és igényesen felszerelt emeleti kiállítótermében. A megnyitóünnepséget szavalatok és élőzene teszik majd változatosabbá.

Ugyanazon a napon délután 7-től a Crush Kávéházban és Borbárban finomabbnál finomabb krasznabélteki borokat mutatnak be a Hetei és a Nachbil pincészetek szakemberei. A bemutatót kóstolóval kötik majd össze.

Állandó kiállításként tekinthetőek meg az Erdélyi Kárpát Egyesület Túrmenti Természetvédelmi Területen készített emlékek, valamint a Fotósklub szatmári közösségének „Válogatott értékeink” című kiállítása, válogatott fotókból. Szintén fotókiállítás tekinthető meg Zöld Házban, ahol a színházi kulisszák mögé eged betekintést nyerni Czinzel László „Színház az egész világ…” elnevezésű, előadások alatt készített fotóiból álló gyűjteménye.

A kiállítások mellett igényes komolyzenei koncertre is alkalom kínálkozik majd a 12. Partiumi Magyar Napok alkalmával. A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban sem maradhatnak csemege nélkül azok, akik szeretik a minőségi és élőben játszott komolyzenét. Ahogy azt a tavaly már megszokhattuk, idén is a Szatmár megyei Római Katolikus Püspöki Palota Aranyterme ad otthont a Consonantia Trio kamarahangversenyének. Augusztus 23-án, pénteken délután 6-tól hegedűn játszik majd dr. Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója, csembalón kísérik Budean-Mihály Judit, valamint gordonkán Varga Crina művészek.

 

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?