Alias Sinatra: énekes történet Sepsiszentgyörgyön

A Szent György Napokon nagy sikert arató előadás Frank Sinatra – a Hang – ismert és kevésbé ismert dalai segítségével járja körül az ellentmondásos életű énekes történetét Pakot István és a Small Town Big Band.

Augusztus 14-én, szerdán este nyolc órától alias Sinatra címmel mutatja be produkcióját a Múzeumkertben Pakot István és a Small Town Big Band, azaz Gábor Szabolcs – szoprán szaxofon, Éltes Áron – tenor szaxofon, Aftin Sorin – trombita, Brăileanu Attila – trombita, Demeter Attila – harsona, Könczei Jenő – zongora, Kertész Huba – gitár, Kerezsi Csongor – basszusgitár, Kertész János – dobok.

A produkció jól illeszkedik a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa által meghirdetett Hang és szó tematikus évhez.

Bor, tangó, kapufa

Augusztus 15-én, csütörtökön a Bor, tangó, kapufa című dán vígjáték szabadtéri vetítésére kerül sor az Erzsébet parkban. A 2011-es vígjáték a hűvös északi és a temperamentumos argentin kultúra keveredéséről szól. A vetítés 21 órakor, sötétedés után kezdődik.

A filmet az európai filmeket forgalmazó Clorofilm kft. támogatásával, a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében vetítik és része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

I. Székelyföldi Blues Fesztivál

A jazz és blues zenei élet kifejezetten fejlett és pezsgő Sepsiszentgyörgyön, ahol az évek folyamán népes, értő és egyre gyarapodó közönség jött létre. Ennek a pezsgő zenei életnek egyik katalizátora a sepsiszentgyörgyi MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, amely 2007-től tudatosan és kitartóan szervezi a koncerteket és zenei műhelyeket. Most pedig a Blúz Banddel közösen az első Székelyföldi Blues Fesztivál megszervezését kezdeményezte. Az augusztus 16-án és 17-én sorra kerülő fesztivál a Székely Nemzeti Múzeum kertjében zajlik, amely az utóbbi években a nyári Múzeumkerti koncertek által jól bejáratott, kedvelt szabadtéri helyszín lett.

Tervezett program:

Augusztus 16. péntek

18.30 Kiss, Nagy, Veress Blues Trio

(Temesvár – Marosvásárhely - Csíkszereda)

20.00 Black Betty (Sepsiszentgyörgy)

21.30 Fernet Happy Blues Company (Brassó)

23.00 Jam session a Tein teázóban

Augusztus 17. szombat

19.30 Blúz Bend (Sepsiszentgyörgy)

20.00 Borsodi Blue Trio (Gyula)

21.30 Mircea Tiberian Group feat. John Betsch (Bukarest-SUA)

23.00 Jam session a Tein teázóban

 

A fesztivál a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezők a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, főtámogatók a Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa.

Kimaradt?