Jimmy Keegan dobolt a csíkszeredai Mikó-várban (GALÉRIA)

A Csíkszeredai városnapok részeként tartották meg egy év kihagyás után az immár hetedik kiadását megért Dob-Ban nemzetközi ritmusfesztivált a Mikó-vár udvarán, az Agora Alapítvány szervezésében, a csíkszeredai Role együttes közreműködésével.

Az Erdély és Románia szinten is egyedülálló rendezvény a Mikó-várban talált otthonra, először 2006-ban. Minden évben a világszínvonalú fusion, jazz, rock és világzenei koncertek során a ritmushangszerek kerültek az idei fesztiválon is előtérbe.

A különleges élményt nyújtó koncertek mellett a délelőtti órákban workshopok, kurzusok, bemutatók is várták az érdeklődőket, így a gyerekektől a felnőttekig bárki bepillantást nyerhetett az ütőhangszerek, valamint ezek megszólaltatóinak világába.

„Az idei fesztiválon több világhírű meghívott is fellépett, illetve workshopokat tartott: Cserei Csaba ritmus workshopot, míg a világhírű Jimmy Keegan, Santana dobosa dob workshopot tartott az érdeklődőknek, amire nagyon sokan voltak kíváncsiak” – számolt be a maszol megkeresésére Nagy Tivadar, a rendezvény egyik szervezője, a Role együttes frontembere.

A délelőtti „ritmus ovit”, a workshopokat és a rendezvény hivatalos megnyitóját követően elsőként a Drum Quartet lépett színpadra, majd Flavius Hosu, illetve a „Fijúk tánca” következett, este 7-től a Csabcsi Band muzsikált, 8-tól pedig Koszika és a dobosok szórakoztatták a közönséget. Este fél 10-től Fodor Réka és barátai léptek színpadra, akiket 10-től a sztárvendég, Jimmy Keegan követett. A fesztivál örömdobolással ért véget.

A Csíkszeredai városnapok egyébként az egész napos Dob-Ban ritmusfesztivál produkciói mellett Koszika & the Hotshots, Tárkány Művek, illetve Zséda koncerttel zárult, amit tűzijáték követett a Szabadság-téren.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?