Klubkoncertekre is készül Szatmárnémeti a PMN-n

A Partiumi Magyar Napok felpezsdíti a város vérét. A hétvégi nagy robbanás előtt már kiállításokon és színházi előadásokon keresztül csatlakozhat bárki az eseménysorzathoz, de az elmúlt években úgy tűnt, hogy ez nem elegendő, mert a felfokozott hangulatot oldani kell valamivel. Éppen ezért született meg a klubesték ötlete. Ezeken az estéken a város néhány ismertebb és látogatottabb szórakozóhelyén helyi és külföldi zenészek lépnek majd fel, hogy a nyár hangulatát ne csak a űtött üfítő és sör, hanem a zene is fokozza. Az egyik ilyen helyszín a No Pardon Pub.

Augusztus 19-én 19 órától a jazz kedvelőinek kedveskednek a szervezők a Kiss Flóra-Tempfli Erik duó koncertjével. Játékukat vendégük, Bartók Máté szaxofonjátéka teszi hangulatosabbá. Ha valakinek ismerős a Tempfli név, akkor nem téved sokat, mert a duó férfi tagja valóban megyénkből származik, de a magyarországi énekesnővel egy éve döntöttek úgy, hogy duóként folytatják tanulmányaik mellett zenei pályafutásukat. Vidámságukat és természetességüket kedvenc dalaik feldolgozásaival mutatják meg a szatmári közönségnek a Partiumi Magyar Napok klubkoncertjei révén. Koncertjükön barátjuk és zenésztársuk is részt vesz, aki a jazzes fűszerezésű énekhang és zongorakíséret mellé a szaxofon semmi mással össze nem téveszthető élményét nyújtja.

Augusztus 20-án is csemege várja a No Pardon Pubba látogatókat 19 órától. Bertóti Johanna önálló estjén mutatja meg a nézőknek azt a barátságok, amelyet a gitárjával kötött, s ezen keresztül vezeti be a hallgatóságot a megzenésített versek világába. Repertoárjában főleg huszadik századi és kortárs költők versei szerepelnek, így visszaköszönhetek dalban kedveceink, főleg mert műfaji és tematikai sokszínűség jellemzi koncertjeit. Bejárhatjuk Bertóti Johannával a gyermeki érzelemektől az állatvilágig az érzelmek sokszínűségét, de köyen előfordulhat az is, hogy észrevétlen teszi a közönséget is előadóvá megénekeltetve azokat, akik hajlamosak elfeledni a mindennapok keményését, és képesek felodódni a dallamokban.

Nagyon, mondhatni „szemtelenül” ifjak a Partiumi Magyar Napok klubkoncertjeinek egyik fellépő együttesét alakító tagok. A Downtown pincéjében augusztus 19-én 22 óra 30 perctől éled újjá a főnix, vagyis szólaltatják meg alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalait és feldolgozásait a The Phoenix Generationből The Phoenixé lényegült együttes. 2011 óta színesítik a szatmárnémeti zenei palettát, és fiatalos lendületükkel vetik bele magukat mindenbe, amihez köze van a zenének, amely éltető elemük. Saját dalaik sorra születnek akkor is, ha az együttes több változáson is keresztül ment az utóbbi két évben.

Nevükhöz méltóan újul meg a Fehér Róbert, Garda Márk, Hankovszky Arnold, Kallós András és Szatmári Ádám alkotta zenekar. Ahogy egyik daluk címe is szól: Never too late (Sohasem késő) meghallgatni őket, hiszen igazán lendületes zenét kínálnak, amelyhez nagyban hozzájárul az előadó művészet iránti alázatos rajongásuk.

Úgy tűnik, hogy 2011 remek éve volt a szatmári zenekedvelőknek, hiszen nem csak a The Phoenix zenekar alakulásának éve ez, de ekkor jött létre az Alterego elnevezésű együttes is, amelyben a négy zenész mellett már felfedezhetjük a kellemes női hangot is. Az együttes tagjai által kedvelt stílusok ötvözésével váltak igen gyorsan kedvelt zenekarrá a megyében. Őket augusztus 20-án 22 óra 30 perctől élvezhetik a rajongók és az érdeklődők.

Augusztus 21-én este a Downtown vendégei a D ØTS zenekar, míg augusztus 22-én a a ska stílus kedvelőinek érdemes egy sörre leugrani a pincébe, mert a Straight Up zenekar egészen biztosan felpezsdíti az estét. Fiatal koruk ellenére jónéhány gyakorlással eltöltött év áll a hátuk mögött. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?