Polanski portréja kerül az „árnyékában élt lány” könyvének borítójára

Samantha Geimer, a Roman Polanski által 1977-ben megerőszakolt lány a bűncselekmény előtti hetekben modellt állt a rendezőnek, az akkor tizenhárom éves lányról készült fényképek egyike – a legelső – szerepel az immár ötven éves nő hamarosan megjelenő könyvének borítóján.

A felvétel kevesebb mint három héttel azelőtt készült, hogy a lengyel származású rendező, forgatókönyvíró és színész Polanski előbb leitatta, majd nyugtatóval elkábította a rendező Jack Nicholson otthonában, végül pedig megerőszakolta a fiatal lányt.

Geimer ezzel a döntésével azt kívánja érzékeltetni, hogy ez mindenekelőtt az ő története, nem pedig az Oscar-díjas Polanskié. Zavarta, hogy az esetről szóló cikkek szinte kivétel nélkül Polanski képeivel illusztrálták a történetet.

Polanski először 1977. február 20-án fotózta le a lányt, akinél már akkor elérte néhány kép erejéig, hogy félmeztelenül pózoljon kamerája előtt.

A könyv kiadója, az Atria azt ígéri, hogy olvasói a történet több olyan dimenziójába is bepillantást nyerhetnek, amelyeket korábban még nem fedtek fel. A könyv bejelentésekor Geimer azt mondta: „Több vagyok, mint egy megerőszakolt lány, a velem történteket pedig harag nélkül, de nemes céllal tálalom".

Samantha Geimer könyve szeptember 17-én kerül majd először a boltokba The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski (A Lány: Egy élet Roman Polanski árnyékában) címmel.

Kimaradt?