Megkezdődött a nemzetközi gitárfesztivál Marosvásárhelyen

 

Hetedik alkalommal szervezik meg hétfőtől a Harmonia Cordis klasszikusgitár-fesztivált Marosvásárhelyen; a Kultúrpalotában vasárnapig ingyenesen hallgathatók a gitárelőadások.

harmoniacordis plakat

Beke István Ferenc, a szervező Harmonia Cordis egyesület elnöke elmondta, az idei fesztivál szervezése olyan jól sikerült, hogy a rendezvény immár Kelet-Európa egyik legrangosabb gitárfesztiváljává nőtte ki magát.

Angliából, Ausztriából, Brazíliából, Chiléből, Franciaországból, Kubából, Magyarországról, Németországból, Spanyolországból és Romániából érkeznek előadóművészek Marosvásárhelyre.

„Nagyobb nevek szerepelnek a mi műsorunkban, mint a moszkvai gitárfesztiválon” – közölte Beke István Ferenc, aki a kolozsvári zeneakadémián gitártanár. Azt is megemlítette, hogy idén több gitárduó is fellép a fesztiválon.

beke-istvan-2

A hetedik Harmonia Cordis fesztivál keretén belül sor kerül klasszikus és dzsesszgitár mesterkurzusra, ugyancsak klasszikus és dzsesszgitáros szólóprodukciókra, valamint kamarazenei koncertekre is.

Beke István Ferenc elmondta, a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme az egyik legjobb akusztikával rendelkező terem Erdélyben. A főszervező újdonságként közölte, hogy a fesztivál koncertjeit az egyesület honlapján élőben közvetítik a világhálón, így azok is élvezhetik az előadásokat, akik nem tudnak eljutni Marosvásárhelyre.

Kimaradt?