Bábos ismeretterjesztő filmekkel készül a gyermekeknek az Ariel Színház

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház az elkövetkező fél évben, 25 héten keresztül, karácsonytól gyermeknapig minden pénteken bábos ismeretterjesztő jellegű videókkal készül az óvodásoknak és kisiskolásoknak, amelyeket a Facebookon tesznek közzé.

A Matyi és barátai című videósorozat egy rendkívül szerencsés fickóról, Matyiról szól, akinek sok barátja van. Ez azért jó, mert így sohasem unatkozik: mindenki mesél neki valami érdekeset, amiről lehet, hogy még sohasem hallott. Sőt, ha Matyi sehogy sem találja a megoldást, a barátai rögtön előállnak egy remek ötlettel és segítenek neki túllendülni a hétköznapi akadályokon.

A marosvásárhelyi Ariel Színház bábos ismeretterjesztő videósorozatát minden pénteken 18 órától követhetik a gyerekek az elkövetkező fél évben. Barabás Olga rendező a Maszolnak elmondta, hogy az ismeretterjesztő videósorozat egyféle tanulás nemcsak a kicsik, hanem a nagyok számára is. 

 

„Úgy szerettük volna megalkotni a történetet, hogy egyféle párbeszéd legyen a szereplők és a résztvevők között. Az előadások főszereplője Matyi, a bábu, az ő mozgatója és egyben barátja Dezső. Ők ketten egy nagy utat bejárva különféle kérdésekre keresik a válaszokat. Olyan témákkal készülünk, amelyek az óvodás és kisiskolás gyerekek számára nemcsak tanulságosak, de maradandó élményt is nyújthatnak, ilyen témák például a magyar kultúra napja, az újév napja, a karácsony. A tervek szerint gyereknapig szeretnénk minden pénteken bemutatni egy új részt, így összesen 25 rész lenne elérhető a gyerekek számára” – részletezte a rendező.

A gyermekeknek szóló ismeretterjesztő jellegű videó első része pénteken 18 órától lesz elérhető, a erre a linkre kattintva.

A filmek forgatókönyvét a rendező, Barabás Olga írta. A főszerepben Bonczidai Dezsőt láthatják a nézők, Matyi hangja Cseke Anna lesz, közreműködnek az Ariel Színház bábszínészei.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?