Közelebb – zenés videochat-performanszot közvetít a kolozsvári Tranzit Ház

Adorjáni Panna és Láng Dániel hétvégén, november 28-án és 29-én ismét előadják Közelebb című zenés mini-performanszukat, amely a kolozsvári Tranzit Ház Facebook-oldalán lesz elérhető. Egyszerre egyetlen néző vagy egy készüléknél ülő több néző „léphet be” az alkotók szobájába.

„Meghívunk pár percre a lakásunk hátsó szobájába, ahol zenélni és dolgozni szoktunk. A lockdown ideje alatt pedig egy online megtekinthető mini-performansz helyszíne lett” – írják az alkotók, akik három változatot kínálnak az előadásból igény szerint magyar, román vagy angol nyelven, a következő témákra:

#1: A vírus mi vagyunk. Olyan estékre, amikor szeretnél elmerengeni a mi felelősségünkről ebben a helyzetben.
#2: Nem akarok többet hallani a koronavírusról. Ha szükséged van nyolc percre, amikor úgy vagyunk együtt, hogy nem jut eszedbe, mi van a világban.
#3: A koronavírus után. Ha arról álmodoznál, hogy hősök leszünk, akik felépítik az új világot.

 

A trailer itt megtekinthető. A kb. 8 perces mini-performansz szombaton és vasárnap 14:00 és 21:30 között lesz elérhető a Zoom platformon, előzetes foglalás alapján.

A performansz a Kolozsvári Kulturális Központ jóvoltából jött létre az Artiști împreună kezdeményezés keretében, létrejöttét a Román Kulturális Alap (AFCN) támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?