Új igazgatót neveztek ki a gyergyószentmiklósi múzeum élére

A gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum munkatársa, dr. Szőcs Levente veszi át az intézmény menedzseri feladatköreit – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Csergő Tibor-András polgármester, aki megválasztása előtt vezette a kulturális intézményt.

Mint elhangzott, a megbízás ideiglenes, 120 napra szól, ezt követően pedig versenyvizsga alapján dől el, hogy ki lesz a múzeum új igazgatója.

 „2004 óta dolgoztunk együtt Leventével a múzeumnál, így jól ismer engem, és én is jól ismerem őt. Úgy gondolom, jelen helyzetben ő a megfelelő személy erre a feladatra, mivel átlátja az intézmény falain belül működő rendszert, így bízom benne, hogy sikeres lesz az együttműködésünk” – mondta a sajtóval folytatott találkozón a polgármester.

Dr. Szőcs Levente kifejtette, hogy újdonság lesz számára az új munkakör, és kihívásként tekint a feladatra.

„Nem igazán láttam bele mostanáig a menedzseri feladatkörökbe, így kihívást jelent számomra az elkövetkező 120 nap. A múzeumon belül mindenki tudja, hogy mi a feladata, ezért hiszem azt, hogy sikerül az intézmény működését szinten tartani” – fejtette ki a frissen kinevezett intézményvezető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?