Kájoni Jánosról szóló csíkszeredai animáció is versenyez Kelet-Európa rangos fesztiválján

Jobbnál jobb animációkat nézhet november 9. és 15. között romániai IP-címről bárki, aki jegyet vált a bukaresti Animest filmfesztiválra, a 15. kiadás programja ugyanis online is elérhető. A felhozatalban több magyar alkotás is látható lesz, a romániai rövidfilmes mezőnyben pedig egy csíkszeredai munka is indul.

Szász Zsolt, Hátszegi Zsolt és Csont Zsombor Joannes Kájoni című animációjáról van szó, amely a csíksomlyói ferences szerzetes születésének 390. évfordulója alkalmából készült a Hargita Megyei Kulturális Központ megbízásából. A romániai rövidfilmes versenyben a Partiumi Keresztény Egyetem két végzettje is indul: Erdős Tamás Keresés, Bajkó Zsolt pedig Rossz álom című filmjével.Az Animestre már kaphatók a jegyek. A fesztivál 15 éves történetében először fordul elő, hogy a válogatást egyszerre teljes Románia területéről meg lehet nézni, sőt, az alkotóktól is lehet kérdezni az online közvetített Q&A találkozókon.

A filmeket a meghirdetett program szerint streamelik, annyi engedménnyel, hogy a meghirdetett kezdési időpont után még 60 percig elkezdheti a filmnézést, aki jegyet váltott egy-egy produkcióra. Egy online vetítésre 10 lejbe kerül a jegy, de 100 lejért a teljes programra, 54 vetítésre érvényes belépőt is lehet váltani.

A nemzetközi felhozatalban a legfrissebb, legelismertebb alkotások szerepelnek, nagyjátékfilmek és rövidfilmek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?