Új filmmel jelentkezik Gothár Péter, a Megáll az idő rendezője

Több mint tíz év után jelentkezik ismét mozifilmmel Gothár Péter. A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. A filmet november 26-ától vetítik a magyarországi mozik, közölte a flm kommunikációs munkatársa.

A rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó alkotás főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd a vásznon, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik.  A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült film világpremierje az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és nemrég meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?